Hr. Klogemands Malebøger – Den syvende med seje ting fra laboratoriet – LIGHT UDGAVE

Tilbud

kr. 0

”Hr. Klogemands Malebøger – Den syvende med seje ting fra laboratoriet”, der er en malebog for alle børn, der skal lære at bruge farveblyanter – og farvelægge indenfor stregerne. Som du måske ved, så elsker Hr. Klogemand matematik, men han elsker også at farvelægge.

Beskrivelse

Hr. Klogemands Malebøger – Den syvende med seje ting fra laboratoriet

”Hr. Klogemands Malebøger – Den syvende med seje ting fra laboratoriet”, der er en malebog for alle børn, der skal lære at bruge farveblyanter – og farvelægge indenfor stregerne. Som du måske ved, så elsker Hr. Klogemand matematik, men han elsker også at farvelægge.

Hæftet indeholder Hæftet indeholder en robot, et mikroskop og et tandhjul mm. – perfekt til 20 minutters afslapning ved køkkenbordet, på ferien og hos bedsteforældre.

Denne bog er beskyttet i medfør af gældende dansk lov om ophavsret. Kopiering må kun ske i overensstemmelse med loven. Det betyder f.eks. at kopiering til undervisningsbrug kun må ske efter aftale med Copydan Tekst og Node.

Af: © Jacob Christiansen – Udgivet af: © Jacob Christiansen – 1. udgave august 2023. Omslag, tekst, tegninger og grafik: Jacob Christiansen.

KARLAS MALEBØGER

Det er ikke kun Hr. Klogemand, der har lavet nogle flotte matematik- og malebøger. Karla har lavet mange fine malebøger, og hun har fået sin egen hjemmeside. Se mere her: www.karlasmaleboeger.dk.

HUSK OGSÅ AT BRUGE 20 MINUTTER PÅ MATEMATIK OM DAGEN

Hr. Klogemand ønsker, at alle børn i Verden bruger minimum 20 minutter om dagen på matematik – efter skole, i ferier og weekender – og gerne sammen med en voksen. Derfor er ”Hr. Klogemands 20 minutter med matematik” den bedste investering. Hvis matematik serveres lækkert og indbydende, så kommer alle børn i Verden til, at elske matematik lige så meget som Hr. Klogemand og hans tvillingesøster Karla.

Husk det behøver ikke være grimt for at være godt!

Bogens historie:

En bundselsbrænder er som en magisk varmeovn, der hjælper os med at gøre forskellige ting meget varme. Tænk på det som en lille ild, der kan være på et bestemt sted, hvor vi har brug for det. I laboratorier bruger forskere og kemikere bundselsbrændere til at varme op små glasflasker, der kaldes reagensglas, eller store kolber, der ligner mærkelige lamper.

En globus er som en lille model af vores planet, Jorden. Forestil dig, at du har en bold, og du tegner alle kontinenterne (store landområder som Europa, Asien, Afrika, osv.) og oceanerne (store vandområder som Atlanterhavet, Stillehavet, osv.) på overfladen af bolden. Så kan du se, hvordan Jorden ser ud i virkeligheden.

Et forstørrelsesglas er som en magisk lup. Det er lavet af glas eller plastik og har en speciel form, der får ting til at se større ud, når vi kigger igennem det. Når vi holder forstørrelsesglasset tæt op til en lille genstand, som f.eks. et insekt, et bogstav eller et billede, så gør det noget fantastisk. Det bøjer lyset, der kommer ind i det, og får objektet til at se større ud på den anden side.

Et mikroskop er som en super sej tryllestav, der hjælper os med at se ting, der er så små, at vi normalt ikke kan se dem med vores øjne alene. Når vi kigger igennem et mikroskop, placerer vi en lille genstand, som f.eks. et insekt, en lille dråbe vand eller et stykke blad, under mikroskopets linser. Det er som et forstørrelsesglas – bare vildere.

Inde i lyspæren er der en lille tråd, som kaldes en glødetråd. Den glødetråd er lavet af noget særligt materiale, der kan blive meget varmt, når strømmen løber igennem den. Når glødetråden bliver varm, begynder den at sende lys ud, og det er det lys, vi ser, når vi tænder for lyspæren. Husk at slukke lyset når det ikke er nødvendigt – spar på strømmen!

Et reagensglas er som en lille, tynd og gennemsigtig flaske, der bruges til at blande og undersøge ting i laboratorier eller i skolen. Det er som en mini-laboratoriebeholder, der hjælper os med at udforske og lære om forskellige stoffer og kemiske reaktioner. De hjælper os også med at teste, om ting er sure eller basisk (som sæbevand) ved at bruge specielle teststoffer og reagensglas.

Relativitetsteorien er en idé, som en super smart videnskabsmand ved navn Albert Einstein skrev for mange år siden. Det handler om, hvordan tid og rum virker sammen. Einstein sagde at hvis du sidder i en hurtig raket, vil tiden gå langsommere for dig sammenlignet med nogen, der står stille. Men det er ikke bare fantasifulde tanker og ideer. Einstein har bevist det!

Robotter er som små hjælpsomme venner, der er bygget af mennesker til at udføre forskellige opgaver. De er maskiner, der kan bevæge sig, tænke og nogle gange endda tale! Nogle robotter er også designet til at hjælpe mennesker med specielle behov. Der er for eksempel robotter, der kan hjælpe folk i kørestole med at bevæge sig eller udføre daglige opgaver.

Elektricitet er som magi, der får vores lamper til at lyse, vores fjernsyn til at vise sjove film og vores computere til at spille spil! Elektricitet er lavet af små partikler, der kaldes elektroner – som små usynlige bolde, der flyver rundt omkring os. Når vi tænder for en lampe får elektronerne travlt! De bevæger sig gennem ledninger, der fører elektriciteten til vores apparater.

Når tandhjulene er koblet sammen, passer de tænderne ind i hinanden som puslespilsbrikker. Når du drejer det ene tandhjul, vil det få det andet tandhjul til at dreje sig også. Tandhjul er fantastiske og kan lave forskellige ting for os. For eksempel bruger vi tandhjul i cykler, ure, biler og mange andre maskiner. De hjælper os med at overføre kraft og bevægelse på en smart måde.