Hr. Klogemand og Kvik – Historien om de store skridt (en matematik børnebog) – “Kapitel 1 – Roquefort og legeaftaler – del 2”.

“Hr. Klogemand og Kvik – Historien om de store skridt” bliver en hårrejsende børnethriller uden curling censur, der fører os gennem flere europæiske hovedstæder.

Beskrivelse

Kapitel 1 – Roquefort og legeaftaler – del 2

Så er Kapitel 1 – Roquefort og legeaftaler – del 2 af bogen “Hr. Klogemand og Kvik – Historien om de store skridt (en matematik børnebog)” klar til download. Ved hjælp af matematik og de 120 ord skal du hjælpe Hr. Klogemand med, at løse opgaver med et hemmeligt kodesprog. Husk at downloade del 1.

Du får et udsnit af børnebogen, hvor matematikopgaverne skal løses, finde de manglende ord på Hr. Klogemands 120 Ord plakat og så er historien klar til, at din lærer læser den op – hvis du altså tør høre den.

Der kommer løbende nye afsnit – efterhånden som børn i Danmark hjælper Hr. Klogemand.

“Hr. Klogemand og Kvik – Historien om de store skridt” bliver en hårrejsende børnethriller uden curling censur. Hr. Klogemand og Kvik fører os gennem flere europæiske hovedstæder med hjulspin, basketball, diamanter, røvere og en masse andre spændende ting.

Kort vejledning til matematik og de 120 ord

1. Download Kapitel 1 – Roquefort og legeaftaler – del 2
2. Download Hr. Klogemands 120 Ord plakat.
3. Løs alle matematikopgaverne. F.eks. 19 + 3 – 11 = 11.
4. Ord nr. 11 på Hr. Klogemands 120 Ord plakat = DE.
5. Indsæt ordet DE i historien.
6. Når alle ordene er skrevet ind, så få din lærer til, at læse historien op – eller vent til alle dele er lavet. Indtil videre er der 15 dele, der kommer her på siden lidt efter lidt.

Husk det er ikke en direkte træning i de 120 ord, men en introduktion. Det primære er matematikopgaverne, og en anderledes måde, at bruge matematikken. Der er ikke læst korrektur, checket sprogbøffer eller sat korrekte kommaer, men mon ikke det går? Det er gået lidt stærkt! Du kunne jo også hjælpe med det – sammen med dine klassekammerater.

OBS: Det er vigtigt, at du downloader Hr. Klogemands 120 Ord plakat først. Regnestykkerne i Del 1 giver et resultat mellem 1 og 120 – og på den måde finder du det ord, der skal indsættes i teksten.

Dette materiale er beskyttet i medfør af gældende dansk lov om ophavsret. Kopiering må kun ske i overensstemmelse med loven. Det betyder f.eks. at kopiering til undervisningsbrug kun må ske efter aftale med Copydan Tekst og Node.

Af: © Jacob Christiansen – Udgivet af: © Jacob Christiansen. Omslag, tekst, tegninger og grafik: Jacob Christiansen.

Hr. Klogemand findes også på engelsk som www.mrcleverman.com.