Karlas matematik citronmåne opskrift

MATEMETIK CITRONMÅNE OPSKRIFT

Hr. Klogemand og hans tvillingesøster Karla elsker kager men allermest, at bruge matematik til, at bage en kage. Det megasjovt og så er kagen bare bonus. Denne opskrift har Karla fundet, og hun har lovet at lave den med familien i påsken. Du lærer at måle, veje og tage tid – men også om gram, diameter, grader°, minutter, cm, dl, ½, ¼, ¾ og meget mere. Du kan selvfølgelig altid bage to kager, og så skal du også gange. Når du skal skære kagen ud, så skal du dividere. Matematikken hører aldrig op, og det er bedste i verden.

Ingredienser til 1 kage:
200g blødt smør, 2¼ dl sukker, 150g groftrevet ren rå marcipan, 2 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet), 5 æg, 2¼ dl hvedemel, ¾ dl kartoffelmel, 1½ tsk bagepulver, 1½ dl friskpresset citronsaft og meget matematik.

Sådan har Karla gjort:
Pisk smør, marcipan, sukker og citronskal godt sammen i en skål, der passer i størrelsen. Du kan evt. måle hvor høj skålen er med en lineal, så der kommer extra matematik i kagen. Tilsæt æggene et af gangen, og pisk godt igennem mellem hvert æg med en håndpisker.
Du har selvfølgelig vejet mel, kartoffelmel og bagepulver af, så det blander du sammen i en anden skål. Vend det derefter i smørblandingen sammen med citronsaft – først lidt mel og så lidt citronsaft på skift – til det hele er i.

Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 22 cm i diameter) og smør den – dejen skal ud i hele springformen. Nu er du klar til, at bage citronmånen midt i ovnen – ca. 45 min. ved 175° i en traditionel ovn. Tag kagen ud af ovnen, og køl kagen af mens den står i formen på en rist i nogle minutter. Når tiden er gået, så skal Karlas Matematik Citronmåne ud af formen – lad den blive stående på risten til den er helt kold. Der skal selvfølgelig glasur på Karlas Matematik Citronmåne, så rør flormelis (4 dl) og citronsaft (2½ spsk) sammen og fordel glasur i et tykt lag. Mange vil foreslå kandiserede citronstrimler, men Karla er vild med harlekinkrymmel en en OK mængde. Har du lige vundet ”Den store junior bagedyst” så laver du Hr. Klogemand og Karla i marcipan som extra pynt på toppen. Nu er du klar til at spise kage!

Du skal nok lave kagen med en voksen, men det er også meningen. Voksne og børn sammen om matematik og kager, er den perfekte kombination. Det er lig med (hov der var matematik igen) dansk hygge!

hr. klogemand citronmåne opskrift for børn

BRUG 20 MINUTTER PÅ MATEMATIK OM DAGEN

Hr. Klogemand ønsker, at alle børn i Verden bruger minimum 20 minutter om dagen på matematik – efter skole, i ferier og weekender – og gerne sammen med en voksen. Derfor er ”Hr. Klogemands 20 minutter med matematik” den bedste investering.

Bestil Hr. Klogemands abonnement på matematik lige her. Hvis matematik serveres lækkert og indbydende, så kommer alle børn i Verden til, at elske matematik lige så meget som Hr. Klogemand og hans tvillingesøster Karla.

Husk det behøver ikke være grimt for at være godt!

Nyd de gode matematiktimer sammen,

Hr. Klogemand

P.S. Husk at overveje Hr. Klogemands matematik abonnement til kun 79 kr./mnd. Snart kan du også finde Hr. Klogemand på engelsk – Mr. Cleverman.