Hvad handler Hr. Klogemand Spillet om?

Hr. Klogemand er et klassisk QUIZ brætspil med tons af trivia fra 12 år og opefter. Det er bygget op omkring de fag, der er obligatoriske i folkeskolen – dansk, matematik, engelsk, historie, geografi, samfundsfag, natur og teknik og valgfag. Men det er blot kategorierne, og det er IKKE et decideret skolespil med eksamens lignende spørgsmål – men viden omkring. Det er skideskægt og kan være pænt uretfærdigt – ligesom mange ting igennem livet. Man kan blive rykket en “klasse”/omgang tilbage, man kan rykke en “klasse” op, man kan spille med og uden karakterer (12 skalaen) osv.

Hr. Klogemand spillet er mere end et quiz spil – det er et læringsspil. Der er den bonus, at til de fleste spørgsmål/svar også indeholder ekstra bonusviden. Det kunne f.eks. være:

“Hvad hedder hovedstaden i Egypten? Hovedstaden og Egyptens største by hedder Kairo. Der er 9,5 mio. indbyggere – og 16,5 mio. hvis man tager hele metroområdet med. BONUS: Kairo er Afrikas folkerigeste og blandt de tyve folkerigeste byer i verden.”

Den ekstra information kan eventuelt bruges til, at svare på et andet spørgsmål – eller blot give ekstra viden. Er den ekstra bonus viden udformet som et spørgsmål, så kan man ved rigtig besvarelse blive rykket et felt frem eller endda en hel omgang.